joi, 21 mai 2009

Varianta 2 - Rezolvari Biologie (Anatomie) BAC 2009

. joi, 21 mai 2009

Varianta 2 de la Biologie (Antomie) este rezolvata intregral.
Dati click pe "Mai mult" pentru a o vedea in intregime.


Rezolvare biologie varianta 2


Subiectul I


A. periferic si central;

B. 1-d;
2-a;
3-b.

C. 1-a;
2-c;
3-b;
4-d;
5-b;

D. 1-adevarat;
2-fals-Amidonul este degradat in prezenta enzimelor salivare;
3-fals-Inspiratia e realizeaza prin contractia muschilor intercostali;
4-adevarat;
5-adevarat;
6-adevarat.


Subiectul II

A. 1. a)diferentierea gonadelor in timpul vietii intrauterine si favorizarea metabolismului energetic in tesuturile moi;
b)boala-nanism tiroidian caracterizat prin:dezvoltare fizica redusa,deformatii osoase,defecte de dentitie,dezvoltare fizica defectuoasa;
c)prin intermediul hormonului tireotrop care stimuleaza secretia tiroidiana.\

2. a) Cariotipul reprezinta totalitatea cromozomilor unei celule,dispusi intr-un set complet si intrun anumit aranjament;
b)46 de cromozomi;atat heterozomi de la femeie cat si cei de la barbat contin gene care determina sexul.Dosebire: heterozomi feminini se gasesc in dublu exemplar(sex monogametic).
c)Cromozomul metafazic este este bicromatidic acesta find format din doua cromatide surori,bratele cromatidelor unindu-se la nivelul centromerului.

B. a) 300 A=>300T
1600-2(A+T)=1600-1200=400
400 C+G=>200 nucleotide care contin guanina
b)ACGU;
c)Este nevoie de o temperature ridicata pentru denaturarea moleculei de AND deoarece puntile de hidrogen care leaga cele doua catene intre ele se rup numai la temperature ridicate.


Subiectul III

“Sistemul osos-parte pasiva a sistemului locomotor”


Sistemul osos se imparte in:scheletul capului cere este format din neurocraniu,neurocraniul are in componenta lui urmatoarele oase:frontal,temporal,parietal,si viscerocraniu care contine urmatoarele oase:vomerul,mandibula cornetele nazale inferioare;scheletul trunchiului care este format din stern,coaste,coloana vertebrala si scheletul membrelor care se imparte in scheletul membrelor superioare care contine urmatoarele oase:radius,cubitul,humerus si scheletul membrelos inferioare care contine urmatoarele oase:femut,tibia si peritoneu.
Oasele cresc in lungime,acest lucru se datoreaza cartilajelor de crestere care sunt situate la limita dintre epifize si diafize,cartilajele cresc pe masura ce se formeaza tesut osos nou inaintea cartilajelor de crestere,iar la incheierea cresterii tot cartilajul se transforma in tesut osos.Cresterea in grosime a oaselor se realizeaza pe baza periostului.
Hormonii care au un rol important in crsterea si dezvoltarea organismului sunt:hormonal de crestere-somatotropina(STH),tiroxina si triiododironina.
Oasele servesc ca parghii in relizarea miscarii,reprezinta o rezerva de caciu si saruri minerale pentru organism,au rol de protectie pentru unele organe de importanta vitala,ele au rol in sustinerea corpului,in locomotie si in hematopoieza(process de formare a elementelor figurate).
Vitamina D este importanta pentru fixarea calciului in organism in vederea cresterii si dezvoltarii normale a organismului.

3 comentarii:

oana spunea...

vreau varianta 22 la bio 11_12

oana spunea...

naspa la bacu asta ,nu se gasesc toate variantele rez

asdsa spunea...

Imi poti da si varianta te rog frumos ? disipwn@hotmail.com Cine ma ajuta cu varianta pentru rezolvarea asta , va multumesc.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
Namablogkamu is proudly powered by Blogger.com | Template by o-om.com | Distributed by The Valley of Flowers in India of the Fractal Enlightenment